Direct Yourself logo 00A0D1
Laars met daaronder hoorapparaat

BETRAPT!

BETRAPT!

Is het je al ‘ns opgevallen dat er de afgelopen maanden op social media veel oproepjes over verloren of gevonden hoorapparaten te lezen zijn? Dat is geen toeval. Sinds de invoering van de mondkapjesplicht vliegen hoorapparaten vaker door de lucht dan ooit. De elastiekjes van de kapjes en de apparaatjes worden immers allemaal opgehangen aan diezelfde oren van de dragers. Onwennigheid met het op- en afdoen van de mondkapjes, maakt dat die mooie, kleine, superlichte apparaatjes met grote regelmaat ongewenst uit het oor gelanceerd worden. Je zou het niet verwachten, maar dit gebeurt vaak zonder dat de drager het meteen merkt. Dus sneuvelt menig apparaat onder de schoenzolen van een voorbijganger. Betrapt!

Dit stukje gaat niet over verzekeringen of schadevergoeding. Ook niet over het flinke ongemak voor de persoon die het ineens zonder hoorapparaat moet zien te redden. Ook hier geen tips over waar je met zo’n gevonden hulpmiddel naartoe moet. Dit zou pas nuttig zijn als we nog veel meer van die apparaatjes zouden vinden. En wat zou het mooi zijn als dit het geval was. Dat er bij wijze van spreken bij de supermarkt om de hoek een inzamelpunt ‘gevonden hoorapparaten’ zou zijn.

Want… dat zou betekenen dat al die mensen die nu dag-in-dag-uit op hun tenen lopen om mee te kunnen doen op school, op het werk en bij familie en vrienden, een veel relaxter en gelukkiger leven leiden. Omdat ze zouden hebben gekozen om hun slechter geworden gehoor niet langer te verstoppen en in plaats daarvan de stap naar een hoortest en jawel… het hoorapparaatje zouden hebben genomen. Als coach kom ik regelmatig mensen tegen die al jaren met grote gedrevenheid hun gehoorbeperking camoufleren. Sterker nog: ik weet uit eigen ervaring precies hoe je dat doet.

Het wordt hoog tijd dat we ons niet langer betrapt voelen als iemand ons slechte gehoor ‘ontdekt’ maar dat we, in plaats daarvan, ons eigen leven makkelijker maken en daarbij onze familie, vrienden en collega’s gezellig meenemen.

Slechter (wordend) gehoor en wil je erover sparren? Neem gerust contact met me op.

Deel dit bericht