Direct Yourself logo 00A0D1
Eenzame boom op grasvlakte in bos

De toverformule van een lange wandeling

Het is bijna zover, de overstap naar 2022. Mooi getal. Over 200 jaar nóg mooier. Hoe zou de wereld er in 2222 uitzien?

Ik moet bekennen dat veel ontwikkelingen in onze wereld mij eerder doen terugverlangen naar hoe het ooit was, dan naar wat er gaat komen. En het is niets voor mij, maar ik heb mezelf deze maand meerdere keren betrapt op wegzappen of swipen bij naar en verdrietig nieuws. Dan verlang ik zo naar dat onbezorgde leventje van ooit. Zo eentje zonder ziekte, oorlog en vervuiling.

Frisse buitenlucht

Soms weet ik even geen raad met mezelf en vlucht ik de frisse buitenlucht in voor een lange wandeling met mijn honden. Die rusteloosheid is er ingeslopen dit jaar. Ik hoor het van meer vrienden. Misschien ook herkenbaar voor jou?

Gelukkig werkt het voor me: verstand op nul en flink de pas erin. Gaandeweg duiken nieuwe ideeën en positieve gedachten op en een uur of wat later stap ik dan met zin in de dag van morgen mijn huis weer binnen. 

Zelfregie helpt

Door zo elke keer weer de regie te nemen in m’n soms wat sombere wereldje, zijn er het afgelopen jaar toch veel mooie dingen gebeurd. Ik heb veel rondom het thema toegankelijkheid en inclusie kunnen doen. Via coaching en workshops, maar ook in mediaproducties. Voor de campagne ‘Ik kijk mee met AD” over audiodescriptie produceerde ik een podcast-serie, gemaakt door twee kanjers van makers, die zelf een visuele beperking hebben. De eerste aflevering is gisteren gepubliceerd.

Ook heb ik meegewerkt aan een serie over dove en slechthorende mensen voor het project Deelkracht. Ik heb het filmpje deze week gedeeld op LinkedIn en Facebook. En zo waren er nog veel mooie dingen. 

Wandeling in de herhaling

Mijn voornemen voor 2022 is om die toverformule van lange wandelingen te blijven inzetten. Gecombineerd met die regisseursstoel, die ik dan meteen weer weet te vinden. 

Wat ga jij doen op de laatste dag van het jaar? Lukt het je om nog wat te ontspannen of ben je nog aan het hollen en vliegen? Wellicht je feestje in lockdown-style aan het voorbereiden? Hoe dan ook: ik wens je, samen met je dierbaren, een mooie jaarwisseling en voor 2022 een aaneenschakeling van bijzondere momenten, die samen weer mooie herinneringen zullen maken. 

Lieve groet en graag tot volgend jaar! 

Caroline.

Deel dit bericht