Direct Yourself logo 00A0D1
Kaart met nieuwjaarswensen

Jouw script voor 2020

2020. Twintig twintig. Tweeduizendtwintig. Ik moet ineens denken aan de middelbare schooltijd, toen je na die heerlijk lange kerstvakanties een nieuw jaartal op je proefwerken moest gaan noteren. Er was, zo halverwege het schooljaar van een ‘frisse start’ eigenlijk geen sprake, maar toch had zo’n nieuw jaartal elke keer weer iets magisch voor me. En dat heeft het nog steeds.

Heel veel nieuwe jaartallen zijn intussen voorbij gekomen. In elk nieuw jaar zag ik weer de kans om met een schone lei te beginnen, nieuwe plannen te maken, nieuwe dromen te dromen. In gedachte loop ik de jaren uit mijn leven-tot-nu-toe langs. Het lukt me goed om de highlights weer voor me te zien, te voelen zelfs. Wat gebeurt er veel in een mensenleven. En, hoe cliché: wat vliegt de tijd. Hoe bijzonder is het wanneer het vooral mooie dingen zijn die je bijblijven.

Voordat we 2020 instappen, is het goed om afscheid te nemen van 2019. Niet geheel onwillekeurig gaan mijn gedachten naar mensen die hun dierbaren voor altijd in 2019 moeten achterlaten. Voor wie elk nieuw jaartal zal voelen als een nóg grotere verwijdering van hen die ze het liefst terug zouden toveren. Ik wens hen veel liefde en kracht toe in de eerste stap naar het nieuwe jaar.

Getekend poppetje bij haardvuur met boekWat heeft 2019 je gebracht? Wat bracht jij in 2019? Is het gelukt te doen wat je wilde? Te zijn wie je wilde zijn? Had je de regie over de 365 dagen van 2019? Ik wel, maar niet zoals je zou verwachten. Mijn energie en levenslust waren vaak ver te zoeken en ik heb me regelmatig moeten overgeven aan de waan van de dag. Maar, ook besluiten om even pas op de plaats te maken, is regie houden. Of, zoals onze Koning het zei in zijn kersttoespraak: “Een beetje afstand helpt om de dingen in perspectief te zien.”

2020. Een extra magisch nieuw jaartal vind ik. Er ligt een leeg script voor je. Jij mag het gaan schrijven. Misschien heb je al een storyline. En mogelijk is die storyline geen makkelijke. Maar de vraag blijft: hoe ga je de scènes invullen? Welke acteurs en crewleden zijn er voor je om je film mee te maken?

Ik wens je een mooi 2020 waarin je script zo magisch wordt als het jaartal klinkt.

Liefs,
Caroline

Deel dit bericht