Direct Yourself logo 00A0D1
Marathonloper bij Erasmusbrug in Rotterdam

Keep on going

“Keep on going.”

(Harm Boerma)

Effectieve programmering, storytelling en de ‘gewone mens’ die nooit gewoon blijkt te zijn. Mijn collega Harm Boerma, zoals ik hem gewoon blijf noemen, weet er alles van. Jarenlang maakte hij programma’s voor de NCRV, de omroep waar ook ik het grootste deel van mijn loopbaan doorbracht. In onze laatste functies werkten we nauw samen: Harm als beleidsadviseur en ik als productiemanager van de manager Televisie. Tot we, eind 2013 in het kader van de bezuinigingen, met de agenda’s in de hand de data van onze afscheidsborrels moesten afstemmen.

Vol verwondering ben ik Harm blijven volgen. Hij was het toonbeeld van iemand die op zijn regisseursstoel bleef zitten. Nou ja… tussen het trainen door dan. Want Harm had stoere plannen: op 19 maart 2015, zijn 60e verjaardag, zou hij door zijn geboortestad Rotterdam rennen. Maar liefst 42,195 km achter elkaar.

Met gevoel voor excellente programmering en blijk gevend van zijn enorme kwaliteiten als storyteller, liet Harm ons via een eigen website en Facebook meegenieten van zijn trainingen, verhaalde hij over zijn jeugd en portretteerde hij lopers van eerdere marathons van Rotterdam.

Door de inspirerende manier waarop Harm niet alleen ons, maar zelfs de pers, bij zijn aankomende prestatie betrok, voelden we ons met hem verbonden. We waren misschien nog wel meer gespannen dan hij zelf was. Het was dan ook bijzonder te volgen hoe Harm op de grote dag in 4 uur, 5 minuten en 37 seconden (4:05:37) zíjn marathon van Rotterdam liep.

Een programma waard! Zo vonden ook onze collega’s van Man Bijt Hond. Vanaf vandaag tot en met vrijdag 10 april zijn de prestaties van Harm Boerma te volgen in dit programma (om 18.50 uur via NPO2). Ik zie ernaar uit!

En toen kwam op Goede Vrijdag een mail van Harm. Begin februari blijkt hij te hebben gehoord dat hij ziek is. Deze week volgt een operatie. Ik heb nóg meer bewondering en respect voor Harm dan ik al had. Harm’s motto luidt: “Keep on going!”. En dat is wat Harm doet; in stijl en met veel gevoel voor humor met volle kracht vooruit.

Harm, sterkte en beterschap! Ook deze run ga je met vlag en wimpel halen.

Deel dit bericht